Σταφίδα Μελαχρινή Κορινθιακή 200gr
Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μαζεύετε 3 πόντους. Οι 3 πόντοι μετατρέπονται σε κουπόνι αξίας 0,08 €.
Η ''μελαχρινή πριγκίπισσα'' σταφίδα,είναι ένας διατροφικός θησαυρός που κρύβει μέσα στην ρυτιδιασμένη σάρκα της τέτοιο πλούτο αντιοξειδωτικών στοιχείων,ιχνοστοιχείων και διαιτητικών ινών που μπορούν να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο ως προς τα οφέλη της.Η λατρεία της από την αρχαία εποχή έφτανε στα ύψη,Έλληνες και Ρωμαίοι πίστευαν ότι είχε μαγικές ιδιότητες και στόλιζαν με αυτή τους ναούς τους,την χρησιμοποιούσαν μάλιστα ως φάρμακο και συγκεκριμένα οι Ρωμαίοι γιατροί θεωρούσαν ότι γιάτρευε τα πάντα.Η ξήρανση της που γίνεται σε αλώνια με τον οικογενειακό παραδοσιακό τρόπο που πέρασε από γενιά σε γενιά και από πατέρα σε υιό,αναδεικνύει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την σταφίδα μας περιζήτητη.
Η ''μελαχρινή πριγκίπισσα'' σταφίδα,είναι ένας διατροφικός θησαυρός που κρύβει μέσα στην ρυτιδιασμένη σάρκα της τέτοιο πλούτο αντιοξειδωτικών στοιχείων,ιχνοστοιχείων και διαιτητικών ινών που μπορούν να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο ως προς τα οφέλη της.Η λατρεία της από την αρχαία εποχή έφτανε στα ύψη,Έλληνες και Ρωμαίοι πίστευαν ότι είχε μαγικές ιδιότητες και στόλιζαν με αυτή τους ναούς τους,την χρησιμοποιούσαν μάλιστα ως φάρμακο και συγκεκριμένα οι Ρωμαίοι γιατροί θεωρούσαν ότι γιάτρευε τα πάντα.Η ξήρανση της που γίνεται σε αλώνια με τον οικογενειακό παραδοσιακό τρόπο που πέρασε από γενιά σε γενιά και από πατέρα σε υιό,αναδεικνύει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την σταφίδα μας περιζήτητη.
Για τις ιδιότητες της μαύρης κορινθιακής σταφίδας θα μπορούσε να γραφτεί βιβλίο,ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι ότι ακριβώς επειδή καταναλώνεται με τη φλούδα της, έχει πολύ υψηλό ποσοστό διαιτητικών ινών,το υψηλότερο από τα υπόλοιπα είδη σταφίδας,επίσης η γλυκύτητα που έχει οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητά της σε φρουκτόζη, η οποία έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη έναντι της γλυκόζης και ως αποτέλεσμα η σταφίδα έχει μέτριο γλυκαιμικό δείκτη,καθιστώντας την ιδανική για κατανάλωση από άτομα που έχουν σάκχαρο.
Κύρια χαρακτηριστικά της ποικιλίας είναι το σκούρο θαμπό χρώμα,ή έντονη πυκνή γεύση που μένει στο στόμα ακόμα και μετά την κατανάλωσή της αλλά και η απουσία κουκουτσιού ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή μας μιας και οι αμπελώνες μας φύονται σε υψόμετρο 850μ κατά μέσο όρο.
Η ποικιλία της Κορινθιακής σταφίδας καλλιεργείται στο ορεινό χωριό μας εδώ και σχεδόν έναν αιώνα αρχικά σε μικρές εκτάσεις και έφτασε στα τέλη του εικοστού αιώνα να καλλιεργείται σε μεγάλο ποσοστό των εκτάσεων.
Δεν υπάρχουν reviews αυτήν την στιγμή