

Λευκό ποικιλιακό ξίδι από Ροδίτη, ενώνεται με μέλι από ανοιξιάτικο ρείκι που συλλέγεται με προσοχή από τους μελισσοκόμους της εταιρίας ΕΒΙΟΝ στις πλαγιές της Πίνδου σε υψόμετρο 1500 μέτρων. Το αποτέλεσμα είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός αρωμάτων και γεύσεων έτοιμος να απογειώσει οποιοδήποτε πιάτο.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗΣ ΥΛΗΣ
ΣΤΑΦΥΛΙΑ: Επιλεγμένα σταφύλια της ποικιλίας Ροδίτης. Απόδοση ανά στρ.: 800-1000 κιλά. Σάκχαρα σταφυλιών: 22-24 Brix.
ΠΕΡΙΟΧΗ: Οι αμπελώνες της Μαμουζιάς σε υψόμετρο 800 μέτρων, στις πλαγιές της ορεινής Αιγιαλείας στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Περιοχή παραγωγής του κρασιού ΠΑΤΡΑ ΠΟΠ.
ΜΕΛΙ: Βιολογικό μέλι από το φυτό ανοιξιάτικο ρείκι. Αφιλτράριστο με υψηλό ποσοστό γυρεόκοκκων από τις πλαγιές της Πίνδου, σε υψόμετρο 1500 μέτρων.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΟΞΥΤΗΤΑ: 6 – 6,3.
ΧΡΩΜΑ: Κίτρινο πορτοκαλί, χωρίς διαύγεια.
ΑΡΩΜΑ: Αρώματα εσπεριδοειδών, ελαφριά αίσθηση τροπικών φρούτων, έντονο άρωμα μελιού.
ΓΕΥΣΗ: Έντονη γλυκιά και όξινη γεύση με ελαφριά αίσθηση λεμονιού.
ΕΠΙΓΕΥΣΗ: Επίγευση κεριού μελισσών.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Λευκό ξίδι από σταφύλια ποικιλίας Ροδίτης, μέλι από ανοιξιάτικο ρείκι.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: Προϊόν βιολογικής γεωργίας σύμφωνα με τον Ε.Κ 834/2007 ISO 22000/2005.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΡΑΦΙ: 36 μήνες.
Διακεκριμένο προϊόν στον διαγωνισμό «Great Taste» στο Λονδίνο
«Beautiful floral honey aroma and a sharp and fresh burst from the vinegar.
Judges felt the balance of honey and vinegar was good and would make a lovely salad dressing.
Judges particularly liked the quality of the floral honey»
Δεν υπάρχουν reviews αυτήν την στιγμή